Sarsılıyoruz!

Her gün, her dakika sarsılan ülkemiz bir deprem yaşadı. Büyük bir depremdi. Yıktı geçti. Arkasında bıraktıkları dersleri alacak mıyız? Yoksa daha büyüklerine veya benzerlerine şimdiye kadar yaptığımız gibi mi hazırlanacağız? Başımız sağolsun…

Ülkemiz görünmez kollarla her gün bir başka yerden çekiştiriliyor, bir başka yerden sarsılıyor. İnsanımızın, yani bizlerin sarsıntısı ise bir başka söz konusu. Doğanın doğal döngüsünde yer alan fiziksel yer yüzü sarsıntıları şöyle dursun benim asıl değinmek istediğim ve üzerinde durmak istediğim konu ruhsal, sinirsel, akılsal hatta bedensel sarsıntılarımız…

Bir deprem daha yaşadık ve ardından gördük ki insanlık adına ne kadar dua edip çalışsak da kaybettiklerimiz çok fazla. Bunu en iyi gözler önüne seren de yardımlar sırasında yaşanan yağma olayları.

 

Ancak bununla beraber gördük ki herşeye rağmen birbirimize destek olabiliyoruz. “BiZ” olabiliyoruz ve bunu çok iyi yapıyoruz.

Ancak her şekilde bunları “millet” olarak yapıyoruz. Bir yerde değil, çoğunlukla her yerde bizi yönetenlerin açıklarını kapatıp duruyoruz. İşte bu yüzden yıkılmıyoruz ve yıkılmayacağız. Her defasında BiZ’liğimizin BiRliği karanlık suratlara tokat gibi çarparken bu tokatın rüzgarı serin bir etki yaratacak gönüllerde.

Ülkemizin değerli Rock müzisyenlerinden tutun, değerli Türk Halk Müziği sanatçılarına yani farklı kulvarlardaki tüm değerli sanatçılarımız,  işçisinden işverenine her kes kendince bir yardımda bulundu ve Millet olduğumuzu, BiZ olduğumuzu gösterdi. Hiç bir şey yapamasak bir SMS gönderdik. Gönül isterdi ki devlet de gereken özveriyi gösterip başlangıçtaki o yağmalara izin vermeseydi ve düzgün bir dağıtımı gerçekleştirebilseydi, gönül isterdi ki uygun olmayan binalara ruhsat vermeseydi…

TVlerde halen, ne yapılmalı ne edilmeli tarzı söylevler devam ediyor. Van’da yaraları milletimiz sarıyor, devlet sadece aracı konumunda. Öyle olmasaydı vergiler bu yardım kampanyalarına gerek bırakır mıydı? Her ne kadar iyi niyetli olsak da işte aklımıza bu tarz sorular geliyor. İyi yönetiliyor muyuz, yönetilecek miyiz? veya daha ne kadar bu şekilde yönetileceğiz sarsılmaya devam ederken?

Sarsılıyoruz ama birliğimiz bozulmadan yıkılmayacağız ve birliğimizi ayakta tutan bayramlarımıza sahip çıkacağız.

Dikkat, sarsılıyoruz!

 

Bu yazı 1 Kasım 2011 tarihli, 4season4people.wordpress.com adresindeki yazımdır. Buraya taşıdım.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.