Setna Yükseliyor

Christian Jacq adını duyduğumda ilk aklıma gelen Ramses serisi ve Mısır Yargıcı üçlemesi oluyor. Özellikle de Mısır Yargıcı üçlemesinde adaletin kötü ellere geçtiğinde insanların çekeceği sıkıntılara tüm çarpıcılığı ile dikkat çekmesi ve adeta günümüz dünyasına ayna tutması geliyor aklıma.

Şu an okumakta olduğum Setna Yükseliyor – Yasak Kitap adlı kitabı da bence oldukça etkileyici.   Daha ilk sayfalarında   “burada da mı Suriye’liler” demekten, günümüz dünyasının tartışmalı konularını anımsamaktan kendimi alamadığım bu kitabı okurken, iyi bir kral nasıl olmalı sorusunun yanıtını da “Ahh nerede öyle krallar” diye iç geçirerek anımsıyordum. Çalgıların o devirde kötü ruhları kovmak için de kullanıldığını gördüğümde -ki zaten bilinen bir bilginin görsel anımsatmasıydı aslında- sanatın ve bilimin her zaman yobazlıkla, çirkinlikle bir savaş içerisinde olduğunu/olacağını anımsamıştım. Ellerinde sopalar tutanların karşısında her zaman gül tutanlar, sanat ve mizah kullananlar var olmaya devam edecekti. Ve dünya döndükçe karanlık pelerinli kötülüğün hain hançerini savuşturan tek şey; güzel insanların yüreklerinden gözlerine yansıyan, gözlerinden bir ışık huzmesi şeklinde de yer yüzüne süzülen altın sarısı bir ışık olacaktı…

İ.K. 14.4.2017 17:23 – Devam edecek…

 

 

“Setna Yükseliyor” üzerine bir yorum

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.