Operadaki Hayalet

"Karanlıktı sokaklar,
ürkekti dudaklar,
boş duvarlarda yankılanır
bir uvertür ve sessiz hıçkırıklar."

Operadaki Hayalet, İngiliz besteci Andrew Lloyd Webber‘in dünya çapında en popüler müzikal eserlerinden biri olan The Phantom of the Opera (Operadaki Hayalet), ilk defa sahneye konuluşundan 20 yıl sonra yeniden beyaz perdeye uyarlandı.

Mayıs 2005 itibarı ile film ABD‘de 51.268.815 $, uluslararası olarak 103.380.072 $ hasılat ile toplam kazancı 154.648.887 $’a ulaşmıştır. Film ABD’de gösterime girdiği ilk hafta 4.001.890 $ gelir elde etmiştir.[1]

Gaston Leroux‘un aynı adlı romanından sahneye uyarlanan Operadaki Hayalet, beyazperdeye de müzikalin yapımcısı ve bestecisi Andrew Lloyd Webber tarafından uyarlandı. Film müziklerinin çoğu, eserin müzikal versiyonun soundtrackinden (Operadaki Hayalet (müzikal, 1986) – Andrew Lloyd Webber) alınarak, film oyuncuları tarafından yeniden uyarlandı. Ayrıca film (Webber’in sadece bu film için bestelediği Learn to Be Lonely adlı parça – “En İyi Özgün Şarkı” da dâhil olmak üzere), 77. Oscar Ödüllerine 3 dalda aday gösterildi.

Aşağıda yazdığım şiir bu filmden ilhamla yazılmıştır. Filmin hikayesi ve dataylar için : wikipedia.org

Aşağıda şiirin tamamını görüntüleyemiyorsanız oturum açmanız gerekir.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.