close up view of system hacking in a monitor

Telefonica hacklendi

techmonitor.ai , bleepingcomputer.com ve ibtimes.co.uk gibi çeşitli sitelerde yer alan bilgiye göre ispanyol telekominikasyon devi Telefonica hacklendi…

techmotor.ai deki bir bilgiye göre Büyük bir telekomünikasyon şirketi Telefonica’nın saldırıya kurban gittiği ve güçlü bir fidye yazılımı siber saldırısı tüm dünyaya yayıldığı belirtiliyor. Haberde “Durum o kadar ciddi bir seviyeye ulaştı ki, BT personeli aceleyle çalışanlara kötü amaçlı yazılımların daha fazla yayılmasını önlemek için bilgisayarlarını kapatmalarını söyleyerek şirketin savunmasına nüfuz ettiği derinliği gösteriyor.” şeklinde bilgi paylaşılmış.

bleepingcomputer.com ‘da aynı konulu habere göre firmanın çalışanları bilgisayarlarını kapatmaları yönünde uyardıkları bilgisi paylaşılmış. Aynı sitede yer alan haberde tüm dünyaya hızla yayılmakta olan fidye yazılımın aralarında Türkiye de olmak üzere çeşitli ülkeler olmak üzere tüm dünyada hızla yayıldığı belirtilmiş: “Kullanıcıların fidye yazılımı enfeksiyonlarını tanımlamasına yardımcı olan bir hizmet olan ID-Ransomware’den veri alıntı yapan MalwareHunter, Bleeping Computer’a fidye yazılımının Tayvan, Rusya, Almanya, Ukrayna, Filipinler,Türkiye, Kazakistan, Endonezya, Vietnam, Japonya, İspanya gibi ülkelerde kurbanları olduğunu söyledi.”

Haberin devamında şimdiye kadar, en çok etkilenen ülkenin İspanya gibi göründüğü. İspanyol gazetesi El Mundo ‘ya göre, yerel bir ISS olan Telefonica’da WCry 2.0 ile enfekte yüzlerce bilgisayar olduğu ve şirketin dahili VPN lerinin kullanılmaması tavsiye edildiği belirtiliyor.

ibtimes.co.uk ‘daki bilgiye göre Saldırılar, küresel bir siber suç saldırısının bir parçasıydı Kaspersky Lab’a göre, dünya çapında 74’ten fazla ülkeyi etkiledi.

bleepingcomputer.com‘daki(12 Mayıs) habere göre Şu anda, araştırmacılar WCry dağıtım kampanyasının tam kaynağını belirleyemediler. Şu anda, kötü niyetli yazılımlar, spam e-postalar veya elle tetiklenmiş RDP saldırılarından kaynaklanabiliyor olabileceği belirtiliyor.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.