Sahte bağış sitelerine dikkat!!!

6 Şubat 2023 saat 04.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremle tüm ülke olarak yüreklerimiz dağlandı! Acılar halen devam ederken pek çoğumuz neler yapabiliriz, bir katkımız olsun, bir yarayı saralım bir yüreğe dokunalım diyerek bir şeyler yapmaya gayret ettik ve ediyoruz. Bunlardan biri de şüphesiz ki gücümüz yettiğince bağışta bulunmaktı. Ne yazık ki bunun farkında olan kötü niyetli kişiler, tehdit aktörleri… bunu geçelim direkt olarak kendilerine CANAVARLAR diyeceğim; bu durumu suistimal etmeye kalkıştılar ve neyse ki güvenlik araştırmacılarının radarlarına takıldılar. Sizler de lütfen dikkatinize takılan siteleri bildiriniz. Aşağıda bir güvenlik şirketinin bu konuda yaptığı bildirimin bir bölümü olduğu gibi paylaşılarak aktarılmıştır. Bu tarz siteleri tespit ettiğinizde ayrıca USOM ihbar e-posta adresini ve ihbar sayfasını ([email protected]https://www.usom.gov.tr/ihbar) kullanarak gerekli aksiyonların alınmasını sağlayabilirsiniz.

Hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, tüm ülkemize ve özellikle hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabırlar ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileyerek aşağıda bazı yardım organizasyonlarının linklerini faydalı olabilmesi adına yeniden paylaşıyorum.

Lütfen herhangi bir bağlantıyı tıkladığınızda açılan sayfanın gerçekten tıkladığınız sayfa olduğuna emin olunuz! Bir öneri olarak Mobil bankacılık uygulamalarındaki bağış seçeneklerini kullanınız ve mutlaka sitelerde güvenli SSL sertifikası gözetiniz ve https’in sahte ssl sertifikalarıyla dahi sağlanabildiğini unutmayınız! Kurumların kendi web sitelerindeki bağlantıları kullanınız. Kurum sitelerinin sonunda gov.tr olmasına dikkat ediniz.

AFAD: http://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2

KIZILAY: https://www.kizilay.org.tr/Bagis/BagisYap/404/pazarcik-depremi-bagisi

AHBAP: https://bagis.ahbap.org/bagis

6 Şubat 2023 Pazartesi günü Türkiye büyük bir doğal afetin sabahına uyandı. 7.7 ve 7.6 şiddetinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde gerçekleşen iki yıkıcı deprem ile birlikte 10 farklı şehirdeki vatandaşlarımız derinden etkilendi. Acil Durum ekipleri afet bölgesinde zamana karşı tüm imkanlarıyla mücadelelerini sürdürürken hem ulusal hem de uluslararası mecralarda, internet ve sosyal medya başta olmak üzere birçok platform ve kuruluş aracılığıyla yardım ve destekler toplanmaya devam ediyor.

Ne yazık ki, bu felaket karşısında dahi insanların iyi niyetini suistimal etmek isteyen tehdit aktörlerinin afet bölgesi için yapılan yardımlara göz diktiği tespit edildi.

SOCRadar firması tarafından yapılan e-posta bildiriminde, ülkemizi derinden yaralayan afetin gerçekleştiği andan itibaren  AFAD, Ahbap vb. resmi yardım kuruluşlarını taklit ederek hedef alan dolandırıcılık ve oltalama saldırıları gerçekleştiren tehdit aktörlerini ve dezenformasyona yol açabilecek bütün faaliyetleri takip etmekte olduğu ve istismarın önlenmesi için gerekli aksiyonları almakta olduğu belirtildi. Tespit edilen dolandırıcılık domain’lerini ve IP adreslerini takip etmek isteyenler için ise oluşturulan GitHub sayfalarına dair link paylaşıldı, buradan ulaşabilirsiniz..

Güvenlik şirketi ayrıca tespit ettiğiniz dolandırıcılık girişimlerini [email protected] e-posta adresi üzerinden kendileriyle paylaşılması durumunda gerekli aksiyonları ivedilikle alacaklarını belirtti.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.