PowerPoint 2007 sunumuna ses dosyası nasıl eklenir?

Görsel kaynağına gitmek için üzerini tıklayın
Powerpoint 2007

MS PowerPoint ile çalışmışsanız bu programla güzel sunumlar hazırlayabileceğinizi biliyorsunuzdur. Örneğin bir eğitim sunumu hazırlayabilirsiniz ya da bir duygu ya da bir düşünceyi arkadaşlarınızka paylaşabilirsiniz.Hele bir de sunumunuza arka planda hoş bir müzik eşlik ederse sunumunuzun etkisi daha da artar en azından daha izlenebilir olur. Gelin bu işlemin nasıl yapıldığına bir göz atalım…

Bu konuyla ilgili güzel bir video buldum. Bu video basitçe bu işin nasıl yapıldığını güzel bir şekilde gösteriyor. İngilizce olmasına rağmen izledikten sonra eminim İngilizce bilmeseniz dahi bu işlemi yapabileceksiniz. Adımları kısaca açıkladıktan sonra bu sayfanın altında linki vereceğim.

Basitçe anlatacak olursak; Öncelikle Ekle tabına tıklıyoruz ve hoparlör simgesini (Ses ikonu) tıklıyoruz.

1

Açılan pencerede mp3 ya da wav dosyamızı buluyoruz ve seçiyoruz.

Gelen Uyarı penceresinde Otomatik olarak seçeneğini seçiiyoruz.

Ekranın ortasına bir hoparlör simgesinin geldiğini göreceksiniz. Bu hoparlörü slayt penceresinin dışına taşıyın.

Merak etmeyin bu işlem sadece simgenin sunum surasında ekranda görünmemesini sağlayacak.

Bu işlemin ardından Animasyonlar tabını tıklıyoruz ve Özel Animasyon butonunu tıklıyoruz. Sunum ana penceremizin sağ tarafında (ekranın sağı) Özel animasyon penceresinin açıldığını göreceksiniz.

Burada ses dosyasın üzerinde sağ klikledikten sonra açılan menüden Efekt seçeneklerini tıklıyoruz. Müziğin ne zaman başlayacağını ve ne zaman biteceğini belirtiyoruz ve ayarları kaydediyoruz.

Ardından yine Animasyonlar tabında yer alan Slaytı ilerlet bölümündeki Otomatik olarak seçeneğini seçiyor ve hemen solundaki Tümüne uygula butonunu tıklayarak ayarların tüm slaytta geçerli olmasını salıyoruz. Hepsi bu artık sunumunuzu kaydedebilirsiniz.

Konuyla ilgili bu videoya göz atın(İngilizce): http://screencast.com/t/2YniHEx1q

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.