Bilgisayar için gerekli programlar

Bilgisayarınızı formatladınız ve yeniden kurdunuz. İşte size elinizin altında mutlaka mutlaka bulundurmanız gerektiğini düşündüğüm bir kaç program…

Buradaki linkleri daha sonra aklıma yeni programlar geldikçe güncelleyeceğim. Böylece kendim de ihtiyaçduydukça farklı yerlerden bu programların bağlantılarını aramayacağım.

  1. Sıkıştırma Programı: WinRar sıkıştırma, arşivleme yazılımını Türkçe (32 bit için burayı, 64 bit için burayı) tıklayabilirsiniz veya diğer dil ve versiyonlarda indirmek için burayı tıklayabilirsiniz. Alternatif olarak sıkıştırma programı 7Zip ‘i indirmek için burayı tıklayabilirsiniz.
  2. Pdf okuyucu: Adobe Acrobat Reader DC programını indirmek için burayı tıklayın. Alternatif Programlar: Foxit Reader , Nitro PDF Reader
  3. Ev kullanıcıları için bedava* Antivirüs programı: Comodo Free Antivirus, Bitdefender Free Antivirus , Avira Free Antivirus , Microsoft Security Essentials , Avast Free Antivirus , Sophos Free Antivirus
  4. Bedava* Antivirüs kullanıyorsanız beraberinde bir anti Logger da kullanmak isteyebilirsiniz: Zemana AntiLogger Free
  5. 15-30 gün deneme sürümü Antivirüs: F-Prot 30 Day Trial for Home Users , Eset Nod32 15 gün deneme sürümü , Bitdefender Trials , Norton 360 Antivirüs-yedekleme-pc bakım , , , , ,
  6. Medya oynatıcı: VideoLAN (VLC Media Player) programı media player kategorisinde kendisini kanıtlamış başarılı bir yazılımdır. Aynı kulvarda bir başka başarılı program da BSPlayer ‘dır.
  7. CD/DVD yazma: Ashampoo Burning Studio free versiyonu ile çoğu ihtiyaçlarınızı karşılayabilir başarılı bir yazılımdır. Diğer çeşitli Ashampoo yazılımlarını ayrıca bu adresten indirebilirsiniz.
  8. Bilgisayar optimizasyon ve temizleme aracı: CCleaner programı başarılı bir temizleme aracıdır. Geçici dosyaları temizleyerek bilgisayarınızda yer açabilirsiniz.
  9. Resim & Fotoğraf düzenleme: Gimp programı Photoshop programına alternatif olabilecek başarılı programlardan. Ayrıca Paint.NET de basit düzenlemeler için oldukça kullanışlı ve bana kalırsa bilgisayarınızda mutlaka olması gereke nyazılımlardan.
  10. Ofis programı: Eğer bilgisayarı evde kullanıyorsanız, yazılar yazabilmek, ödevlerinizi hazırlayabilmek için ofis programlarına ücret ödemek istemiyorsanız OpenOffice veya LibreOffice programlarını kullanabilirsiniz. Artık günümüzde pek çok kurum ve kuruluşta tercih edilen bir yazılım haline gelen OpenOffice programının bu alanda pek çok ihtiyacınızı karşılayabileceğini düşünüyorum. Open Office içerisindeki programlardan;
    • Writer, hızlı bir mektup yazmaktan bütün bir kitabı üretmeye kadar herşey için kullanabileceğiniz bir kelime işlemcidir. Word Alternatifidir.
    • Calc, hesaplama, çözümleme için ihtiyacınız olan tüm araçlara sahip ve verinizi sayısal raporlar içinde ya da canlı grafiklerde sunan güçlü bir hesap tablosudur. Excel Alternatifidir
    • Impress, etkili çoklu ortam sunumları oluşturmak için en hızlı, en güçlü yoldur. PowerPoint alternatifidir.
    • Open Office içerisinde gelen diğer yazılımlara buradan bakabilirsiniz.
  11. Senkronizaston-Eşitleme yazılımı: Eğer birden fazla cihaz kullanıyorsanız. Örneğin hem dizüstü bilgisayarınız hem masaüstü bilgisayarınız var ise bu iki cihazın masaüstü ve belgeleri gibi klasörleri eşitlemeye ihtiyacınız olacaktır. Microsoft’un SyncToy yazılımı basit, bedava ve kolay kullanımlı bir araçtır. GoodSync de gördüğüm oldukça etkili araçlardan biridir. Ücretli olan program oldukça başarılıdır. Deneme sürümünden sonra bir işte(senkronizasyon planında) en fazla 100 veya daha az dosya işleyebilirsiniz ve en fazla 3 senkronizasyon işi çalışacaktır. Bu konuda bir başka araç da Allway Sync programıdır. 40 gün boyunca deneme modunda çalışan Allway Sync programı deneme süresi bittikten sonra 40.000 dosyadan fazlasını işlemeye izin vermez. Yani eşitlenecek fazla dosyanız yoksa bu programı kullanabilirsiniz.

*=Güvenlik yazılımları olsun, yardımcı programlar olsun her zaman mümkün oldukça programların ücretli olan sürümlerini kullanmanızı öneririm. Ücretli versiyonlar hem daha iyi koruma sağlar hem de destek hizmeti sunar.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.