Windows ve Windows Server bellek limitleri

rams_kucuk

Teknoloji geliştikçe beraberinde gelişen, ihtiyaçlara göre yeniden şekillenen yapılandırılan işletim sistemleri haliyle bir takım karışıklıkları beraberinde getiriyor.

Bir takım bilgileri sürekli aklınızda tutmanız gerekiyor eğer işletim sistemlerini sıklıkla yüklüyor değiştiriyorsanız. İşin içinde olanlar için bu durumlar aslında zamanla alışkanlık ve rutinler oluşturduğundan bu karışıklık ortadan kalkıyor. Ancak yine de bazen “Şu bilgisayara bunu kuracağım ama kaç GB RAM destekliyordu, ileride RAM arttırmak zorunda kalırsam 32 bit işletim sistemi kurmam uygun mu?” gibi sorularla karşılaşıyoruz. Veya aldığınız bilgisayarın belleğini yükseltmek istiyorsunuz ama bu RAM aldıktan sonra bu rami çalıştırmayacak bir işletim sistemi kullanıyor olabilirsiniz. Örneğin eski bir bilgisayarınız vardır ve Windows XP Starter kurulu olabilir. Eğer öyleyse hiç bellek arttırmaya çalışmayın zaten. Hemeen yeni bir bilgisayar edinmenin yollarına bakın. Hoş artık XP kullanıcılarının da bunu yapma zamanı geçiyor bile… hele hele Windows 9 un dile geldiği şu günlerde…

Eğer hangi Microsoft işletim sisteminin kaç MB/GB Ram desteklediğini görmek istiyorsanız lütfen burayı tıklayınız.

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.