Cazcılar, demolar hazır mı?

 Caz; özgür melodilerin mavi renge bürünerek sonsuzluğa uzandığı atmosfer… Böylesine iddialı bir müziği icra edebilmek müzik ile büyümüş olmayı gerektirir. Ama burada kastettiğim büyümek kelimesi “çocukluktan itibaren” anlamını içermiyor sadece. Bu anlamı içeriyor olabileceği gibi “müzik ile olgunlaşmak” anlamını da içeriyor ve üstüne basa basa vurguluyor…

Caz müziği ile ilgili ansiklopedik bilgiye buradan ulaşabilirsiniz ancak benim değinmek istediğim şey CAZ müziği ile ilgili bilgi değil. Bu müziğe gönül verenlere bir bilgiyi iletmek, paylaşmak istedim.

“Uluslararası İstanbul Caz Festivali zaten artık hemen hemen herkes tarafından bilinen, bu yıl 19. kez gerçekleşecek olan bir festival. Amatör olarak cazla ilgilenen insandan tutun da seyircisine kadar herkesin aklından en azından bir kez o sahnede yer almak geçer. İşte bu amatör cazcılar için bir fırsat yazısı. Başından söyleyeyim 14 Mayıs son gün!!!” deniyor http://www.grizine.com adlı sitede. Ben de sizlere bu bilgiyi sunmak istedim.

Devamını kaynağından okumak için burayı tıklayın.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.