Windows 8 Consumer Preview notlarım (domaine katılmak)

Windows 8 Consumer Preview u kurduk ve test ettik. Bir önceki yazımda şöyle hızlıca bir göz gezdirdik. Performası şu an için yeterli geldi. Peki ama bu gördüklerim yeterli miydi? Hayır, eğer bilgisayarımı domaine almayı başaramamış olsaydım yeterli olmayacaktı. Microsoft bu konuda da kullanıcılarını alışkanlıklarından yeni bir masaüstü deneyimiyle birdenbire koparıp almıyor. Vista ve Windows 7 deki gibi bilgisayarınızı domaine dahil edebiliyorsunuz. Ben bunu nasıl mı yaptım?

İşletim sistemini kurarken kullanıcınıza admin yetkisini verdiğinizi ve bu kullanıcıyla oturum açmış olduğunuzu varsayarak devam ediyorum.

Star üzerinden Masaüstünüze erişin. Bunun için ekran alıntısında olduğu gibi Desktop ı tıklayacaksınız.

 

 

 

 

Bu ilk yöntemde eski usul Bilgisayarım simgesini kullanacağız. Yandaki ekran alıntısında gösterildiği gibi Wındows gezgininden Bilgisayarım a erişeceğiz ve oradan Sistem özelliklerine ulaşacağız.

 

 

İkinci yöntemde Sistem özelliklerine Start üzerinden erişiyoruz. Bunun için yandaki resimde gösterildiği gibi klavyemizden Windows+F tuşuna basarak Arama ekranını çağırıyruz, arama alanına Computer settings yazıyoruz ve enter tuşu ile aramayı başlatıp sonuçlarda Settings i tıklyoruz. Sol tarafta açılacak alanda System’i tıklıyoruz.

 

İkinci yöntem Windows 8 in işleyişi hakkında bize daha güzel ipuçları veriyor. Bu şekilde User Accounts a erişerek kullanıcı ekleyip kaldırabilir ve sisteminizin ayarlarını yapabilirsiniz.

Windows işletim sistemlerinde alışkın olduğumuz klavye kısayol tuşlarının yeni sistemde de kullanılabiliyor olması oldukça iyi. Çünkü bir programdan çıkamıyorsanız Start ekranına dönebilmek için Windows tuşuna basmanız yetiyor. İsterseniz Alt+Tab tuş kombinasyonu ile programlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Bir sonraki yazımda Windows 8 üzerinde internet explorer 10 notlarımı paylaşacağım.

“Windows 8 Consumer Preview notlarım (domaine katılmak)” üzerine 2 yorum

  1. selam
    Domain katıldıktan sonra bilgisayar yeniden başlatıyor.
    domain sorunsuz çalışıyor.
    ama bidaha yeniden başlatınca
    wdm.exe hatasi aliyorum…

    1. Merhaba,
      Öncelikle tüm işletim sistemi güncellemelerini yapmanızı öneririm. Hata metnini tam olarak yazabilirseniz belki daha iyi yardımcı olmaya çalışabilirim.

      Eğer işletim sistemi güncellemelerini yaptıysanız aşağıdaki adımları uygulayarak soruna neden olabilecek programı bulmanız gerekebilir. Aşağıdaki adımları uygulamaktan doğabilecek sorumluluk sizindir bunu hatırlayın lütfen.

      1. Başlat-Çalıştır ı tıklayın(Windows+R tuş kombinasyonu ile açabilirsiniz)
      2.MSCONFIG arayüzüne erişin.(msconfig yazıp enter tuşuna basın)
      3.Servisler(Hizmetler) ekranında Tüm Microsoft Hizmetlerini gizle onay kutusunu işaretleyin. Bu adımı atlamayın!
      4.Ekrandaki listedeki tüm programların onay kutusundaki işaretlerini temizleyin. Bu işlem ile işaretini kaldırdığınız program ve hizmetler başlangıçta ÇALIŞMAYACAK tır. Daha sonra yukarıdaki adımları uygulayarak bu hizmetleri yeniden işaretleyerek çalışmalarını sağlayabilirsiniz. Bu adımı uygulamadan önce 3 numaralı adımı atlamadığınıza emin olun.
      5.Bilgisayarı yeniden başlatın.
      6.Hata kesildi ise işaretini kaldırdığınız programlardan biri soruna neden oluyordur. Bu programı tespit edin ve diğerlerini tekrar işaretleyerek hataya neden olan dışındaki servislerin ve programların açılışta tekrar çalışmasını sağlayın. Bu ayarları değiştirdikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekir.

      Umarım faydalı olur.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.