XP Desteğinin sonu

Microsoft firması Windows XP nin desteğini 8 Nisan 2014 tarihine kadar sunuyor. Peki bunun anlamı ne?

Windows XP Service Pack 2 (SP2) için destek 13 Temmuz 2010 tarihinde sona erdi. Dönüp arkaya bakınca 2 yıl ne kadar da çabuk geçmiş!

Windows XP 64 bit sürümü için SP3 yok. Windows XP SP2’nin 64 bit sürümünü çalıştırıyorsanız, en yeni hizmet paketine sahipsiniz demektir ve bu 8 Nisan 2014 tarihine kadar destek ve güncelleştirme alabilirsiniz demektir.

Bizler maalesef her şeyi son dakikalara bırakmaya alışkınız. Son dakikada faturalarımızı ödeyip son dakikada yetişiyoruz pek çok şeye. XP için de bu geleneğin pek bozulacağını düşünmüyordum. Bu düşüncemi zaman ispatladı. Windows XP işletim sistemi oldukça başarılı olsa da artık yeniliklere adım atmanın zamanı geldi de geçiyor bile. İşte aşağıdaki geri sayım bu geçen zamanı gözler önüne seriyor. Peki bu arada neler oluyor? Geçen bu zaman içerisinde bilgisayarlarınız eskimekte olan bir işletim sisteminin açıkları ve yenilenen diğer yazılımlardan geri kalması nedeniyle pek çok soruna kapılarını açıyor. Sizlere de bu sorunlarla boğuşmak düşüyor. Neredeyse Windows 7 işletim sisteminin ömrünü tamamlayacağı günlerde hala XP kullanıyor olmak kulağa biraz komik gelmiyor mu?

Destek sonu bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
XP Desteğinin sonuna geri sayım:


[CountDown id=1 width=250 custom_widget=1 containerx=0 containerxy=0 imagebackground=true reflection=true year=2014 month=4 day=9 hours=0 minute=0 textunder=true color=dark]

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.