Trafikomik kazalar…

Trafik kelimesini Trajedi kelimesi ile eşdeğer tutmaya başlamam ne kadar yanlış emin değilim. Hatta o kadar doğru buluyorum ki bir trafik kazasını trafikomik olarak adlandırarak trajikomik olaylara gönderme yapıyorum. Aslında galiba yaptığım trajikomik kelimesini çağrıştırarak trafiğimizin gülermisin-ağlarmısın haline göndermede bulunmak galiba. 3-5 araç da değil 134 araç! Biz gönderelim de gittiği yere gider herhalde…

Az önce okudum: TEM de 134 araç birbirine girmiş. Nedeni de yoğun sis ve buzlanma! Kardeşim yoğun sis ve buzlanma son derece doğal tabiat durumlarıdır. Hava sıcaklığının aşırı düşmesi sonucunda sıvıların donması ile oluşan buzlanma durumunun içerisinde bulunduğumuz kış aylarında daha dikkate değer olması gibi bir başka durum da yoktur sanıyorum. Özellikle de köprülerde ve viyadüklerde sıklıkla karşılaşılıyor ise ve siz burada tedbiri elden bırakıp aracınızı teste kalkmışsanız suçu buzlanmada bulmayınız. Eğer bir de havada görüş alanınızı kısıtlayan bir sis tabakası varken öndeki araçla aranızdaki takip mesafesini korumamış ve hızınızı buna göre ayarlamamışsanız durumun her an trajediye dönüşmesini göze almışsınız demektir. İşin komik tarafına gelince. Yıllardır yakınır dururuz ama bir türlü de akıllanmayız yaptıklarımızdan. Bu ve benzeri olaylarda hız limitine uymayan hala bildiğini okuyan insanların düştükleri durumu artık bir komedi gibi anlıyorum ancak suçsuz pek çok insanı düşürdükleri durumu da trajedi olarak. Her ne olursa olsun insandır bunda komik ne var demeyin lütfen. Bazen bir şeyleri alaycı bir üslup ile ele almak gerekir ki ancak o zaman birilerinin kafasına DANK eder. Yanılıyor da olabilirim ama bu yanılgıya hakkım var. İnşallah yaralılar bir an önce sağlıklarına kavuşurlar ve bu kaza ülkemizde yaşanan son kaza olur ama son kaza olması durumuna pek ihtimal vermiyorum. Bence ülkemiz için hızı 80km yi geçmeyen araçlar üretilmeli. Makinaların hızları sınırlandırılıp insanların arzularına gem vurulmalı. Kimse şehir içinde ralli yapmamalı. Her akşam yolda pek çok araca küfür yağdırıyorum. Bir de bunu otobüste oturduğum yerden yapıyorum. Sıklıkla otobüs şoförleri de bundan nasibini alıyor.

Ülkemizin trafik sorunu başlı başına trafikomik. Şimdi bir de Beylükdüzünde metrobüs çilesi yaşanıyor. Otobüste 2 saat ayakta yolculuk etmeyen bilemez bu durumu. İnşallah derdmize deva olur…

 

 

 

“Trafikomik kazalar…” üzerine bir yorum

  1. Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I
    stumbleupon everyday. It’s always interesting to read content from other authors and use a little something from other sites.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.