Teoman müziği bıraktı!

Merak etmeyin, başlık sizi yanıltmasın yeni duymadım. Yeni idrak ettim! Teoman’ı beğenirim. Tavrı ve müziğiyle gözümde bir rock müzisyeni olarak canlandırabildiğim ender insanlardandır.

 

Kendine has bir havası, duruşu var. Bu nedenle takdir ediyorum. Aldığı kararı da az çok anlayabildiğimi söylesem herhande yanlış yapmış olmam. Teoman müziği bıraktı. Peki niye? Neden müziği seven bir sanatçı böyle bir karar alır? Teoman Hürriyetin sayfasındaki habere bakılırsa web sayfasında açıklamış nedenlerini.

Oysa ben bir müzisyenin asla müziği bırakamayacağını düşünüyorum. Müzik böyle insanların içindedir hep. En fazla sahne hayatını veya profesyonel müzik yaşantısını, hayatını terk edebilir. Ama içerisindeki müzik yaşadığı sürece hep çıkmak isteyecektir içeriden. Bir şekilde mutlaka duyurmak isteyecektir kendisini. Öyle veya böyle…

Hele Teoman gibi sevilen, beğenilen bir sanatçı olduğunuzda; onun kibi özgür olmak isteyen bir ruhu taşıdığınızda asla elinizde olmaz bırakmak. Nefes almak gibidir sizin için müzik. Yolda yürürken kaldırımda topuklarınızın çıkardığı sese bir anlam vermeden duramazsınız. Islığınızla o ritme ayak uydurmuş bulursunuz kendinizi. Trafikteki karmaşanın sesleri dahi kulağınızda eşsiz melodilere dönüşürken sizden birşeyler eşliğinde çıkmak isteyecektir dışarıya. Hayır hayır, kolay değil öyle bırakmak. Bir müzisyen en fazla sahneleri bırakabilir; sahnelerin yalan ışıklarını. Size paranızı ödeyip “düzgün çal, falanca şarkıyı çal” diyiveren müşterilerini bırakabilir. Gerçek hayranlarını ise asla bırakmaz. Çünkü onlar o sanatçının sessizliğini dahi kabullenirler. Çünkü bilirler ki o sessizlikte dahi sanatsal bir anlatım, bir üslup yatar…

Çok mu hayalciyim? Çok mu romantiğim? Çok mu iyimserim? Çok görmeyin, bir müzik aletim var…

“Teoman müziği bıraktı!” üzerine bir yorum

  1. Geri bildirim: Serseri | iKaya.Net

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.