İnternetten film paylaşınca 105 milyon dolar ceza yedi

 Hürriyet gazetesi web sayfasındaki habere göre P2P (Peer to peer) paylaşım platformu devi LimeWire’a 105 milyon dolar ceza geldi…

Bildiğiniz gibi LimeWire 26 Ekim 2010 da kapandı. Siteye girdiğinizde sizi ilgili mahkeme kararına ulaştıran bir bilgilendirme mesajı ile karşılaşıyorsunuz. Bilişim teknolojileri geliştikçe gelişen teknolojinin nimetlerinden de faydalanıyoruz. Bunlar arasında bedava medya içeriklerine ulaşmak da geliyor. Örneğin P2P uygulamalarıyla kullanıcılar müzik ve videoları paylaşabiliyorlar. Bu yazılımlar beraberinde güvenlik tehlikesini de beraber getiriyor ve kullanıcıların çoğu bunun gibi tehlikelerden bihaber şekilde güzelce müzikleri filimleri indiriyor.  Ancak bu içerikleri yasal olmayan yollardan edinmenin elbette doğru olmadığını çünkü indirilen içerikle o beğenilen sanatçının kazancından çalmış olduklarını biliyorlar. İşte bilmeyenler için LimeWire programı da bu tür paylaşımlarda kullanıcılar için bir araç aslında. LimeWire ödemeyi kabul ettiği cezayı kullanıcılarından tahsil etmeye çalışır mı orasını bilmem ama bildiğim o ki bu tür konularda daha fazla bilince ve dikkate ihtiyacımız olacak gibi.

Haberi kaynağından okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın:

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/17797452.asp?gid=381

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.