Can sıkıntısı

Merhaba,
2 gün önce oldukça sıkkın dı canım. Tüm gün bir serverın sorunu ile uğraştım. Dün daha büyük bir sıkıntı ile güne başladım. Bir önceki gün yaptığım işlemler boşa gitmişti. Ancak kısa süre sonra gördüm ki canımızı sıkan konularda bir adım geriye çekilip duruma farklı bir gözle bakmakta büyük fayda var.

Bazen unuttuklarımız canımızı sıkar, hatırlayamadıklarımız. Bazen içerisinde bulunduğumuzu düşündüğümüz boşluk canımızı sıkar. Oysa içinde bulunduğumuz dünya hiç de boş değildir. Farklı pencerelerden durumuna bakmayı dene eminim faydası olacaktır.

Örneğin ne kadar güzel olduğunu, seni görenlerin seni ne kadar güzel bulduklarını düşün. Sağlıklı olduğunu düşün, sağlığının daha da kötü olmadığını düşün. Hiç olmadı ölsen bile bu çamurlu dünyanın sanallığından kurtulacağını düşün. Bunlar moralini yerine getirir. Sonrasında elbette uğraşacak bir şeyler bulursun.

Bir kitap okursun. Örneğin bunları okudun mu? Zen kaçıkları (Dharma Bums), Parfümün dansı, Koku(yeni başladım çok hoşuma gitti)… Ya da bir film izleyebilirsin. Henüz izlemediysen “Hair” i öneririm şiddetle hayatına anlam katacak dünyaya ve çevrene bakışını değiştirebilecek bir film. En azından biz uzun saçlı erkeklere bakış açını yerel önyargılar vb. gibi düşüncelerden kurtarır. Bir müzik aleti çalmayı deneyebilirsin. Armonikaya ne dersin? Yanında taşıyabilirsin istersen. Yalnız gecelerde ışıklı gökyüzüne bakarak hayallere dalabilirsin. Hele bir de deniz kıyısındaysan değmesinler keyfine…

Günaydın.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.