Kullanıcı Profili Yüklenemiyor

Terminal server üzerinde oturum açmaya çalışan bir kullanıcı aşağıdaki ekran alıntısındaki gibi “Kullanıcı profili yüklenemiyor” hatası alıyor ise bunun bir kaç nedeni olabilir.

Bu soruna aşağıdaki maddelerde belirtilen nedenlerden biri sebep olmuş olabilir.

  • Kullanıcı Home klasöründe yani kullanıcı profilinin yer aldığı ana klasörde yetkilendirmelerde bir sorun yaşanmış olabilir.
  • Home klasörü silinmiş olabilir.
  • Kullanıcı Profili hizmeti durmuş, başlamamış olabilir.

Yukarıdaki 3 sorunun çözümüne buraki bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://theitbros.com/user-profile-service-failed-the-sign-in/

Yaşanan bu sorunun bir başka nedeni de kullanıcının kayıt defteri alanını kazara silmiş olmanız olabilir. Burada sizlere bu sorunu nasıl gidereceğinizi anlatacağım.

 

registry açmak
Resim 1

İlk önce Terminal Server üzerinde Başlat/Çalıştır’ı tıklayarak veya Menüde Çalıştır görünmüyor ise Windows+R tuş kombinasyonunu kullanarak Çalıştır’ı açıyoruz ve “regedit” yazıp enter tuşuna basarak Registry’e yani kayıt defterine ulaşıyoruz. (Resim 1) UYARI!: kayıt defterinde yapılacak değişiklikler bilgisayarınıza zarar verebilir. Herhangi bir işlem yapmadan önce yedekleme yapmanız önerilir.

Ardından sırasıyla HKLM\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ProfileList anahtarlarını genişletiyoruz(Resim 2). Bu ekranda kullanıcı sayınıza bağlı olarak pek çok anahtar görebilirsiniz.

Resim 2

1-) Mevcut bir kullanıcının Kayıt defteri anahtarını dışarıya export edeceğiz. Bunun için kayıt defterini tıklayın ve sağ klikle tuşlayarak gelen menüden ‘ver’ i seçin(Resim 3) ve Masaüstünüzde bir yere kaydedin(Resim 4).

Resim 3
Resim 4

2-)DC (Domain Controller) üzerinde aşağıdaki iki komutla oturum açamayan kullanıcının GUID ve SID değerlerini öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki iki komutu PowerShell içinde çalıştıracağız. username alanında oturum açamayan kullanıcının kullanıcı adı olmalıdır.(Resim 5)

  • Get-ADUser -Identity “username” | Select-Object -Property ObjectGUID
  • Get-ADUser -Identity “username” | Select-Object -Property SID

3-)Active Directory sunucusu üzerinde öğrenmemiz gereken bir alan daha var. O da SID ‘in Hex değeri. Bunu öğrenmek için Active Directory and Computers içinde yine oturum açamayan kullanıcının özelliklerine bakacağız. Kullanıcıyı sağ klikleyerek Özellikler(Properties) penceresini açıyoruz.

Attribute Editor sekmesinde objectSid değerini buluyoruz ve bu değeri seçip View butonunu tıkladıktan sonra Value format alanında HexDecimal değerinin seçili olduğuna emin oluyoruz. Value penceresinde görünen değeri kopyalıyoruz(Resim 6).

Resim 6

4-)Terminal servera geri dönüyoruz ve masaüstüne kaydettiğimiz registry dosyasını düzenlemek için açıyoruz. Bunun için dosya üzerinde sağ klikleyerek Düzenle’yi seçiyoruz(Resim 7)

Resim 7

Öncelikle kopyaladığımız HEX değerini not defterinde düzenliyoruz. HEX değeri masaüstündeki dosyanızdaki gibi(Resim 8) olmalı. Virgül ve Slash işaretlerine dikkat edin. Kopyaladığımız Hex değerini bu formata uyduracağız(Resim 8).

Resim 8

5-)Resim 9 da göstermeye çalıştığım şekilde kopyaladığımız Hex değerini uygun formata getirip dosyadaki yerine yapıştıracağız.

6-)Resim 9 da gösterildiği gibi PowerShell den kopyaladığımız SID değerini dosyamızdaki yerine yapıştıracağız.

7-)Resim 9 da gösterildiği gibi PowerShell’den aldığımız GUI değerini dosyamızdaki yerine yapıştıracağız.

 

Resim 9

😎Düzenlediğimiz dosyayı kaydediyoruz. Artık yapmamız gereken düzenlenmiş dosyayı yeniden registry ile birleştirmek. Bunun için dosyayı çift tıklamak yeterli.

9-)Registry’i açıyoruz ve SID değerimizin oluşup oluşmadığına bakıyoruz. Oluşmuş ise SID’i tıklıyoruz ve sağ tarafta ProfileImagePath alanında görünen klasöre açılmayan kullanıcının adını yazıyoruz(Resim 10). Eğer SID anahtarı oluşmamış ise yukarıdaki adımlarda hata yapmış olabiliriz. Bu adımları gözden geçiriniz.

Şimdi yeniden kullanıcının oturum açıp açmadığını deneyebiliriz.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.