Herbiri birer Anka!

Bu sabah yine internetten okuduğum, paylaşım sitelerinde gördüğüm şehit haberleri üzerine hislerimi anlatmak için yazdım bu satırları. Sürç-i lisan ettiysem affola! 

Masallara inanır mısınız? Yada şöyle sorayım. Halen masallara inanır mısınız? Çoğunuzun cevabının hayır olduğuna eminim. Ama inanın! Masallar gerçektir! Kırmızı başlıklı kız masalında kırmızı başlığıyla temsil edilen kızın masumiyeti, kötü kabul edilen kurtların mevcudiyeti kadar gerçektir. Bu noktada asıl inanılası olmayan şey bir insanın, sadece varolmak, beslenmek amacıyla avlanan bir kurt gibi kötü kalpli olabileceğidir aslında. Asıl akıl almaz olan budur…

Masallardaki kuştur Anka! Hani şu küllerinden yeniden doğan. Şarkılara şiirlere konu olan. 

Efsane o ki bilgi ağacının dallarında yaşar ve her şeyi bilen kuştur. Bu nedenle de kuşlar dünyasında ters giden her şeye Anka’nın çözüm bulacağına inanılır. Bir zaman gelir Anka ortalıkta görünmez olur ve diğer kuşlar onu aramak için yola koyulurlar. Ona ulaşmak çok zordur, Kaf Dağının tepesinde oturur, oraya varmak için de zorlu vadiler ve tepeler aşmak gerekir.

Hep birlikte yola çıkan kuşlar zaman geçtikçe yolun çetinliğinden, zorluğundan yılmışlar. Çoğu vazgeçmiş ve geri dönmüş. Kaf Dağına vardıklarında 30 kuş kalmış geriye. Sonunda Simurg’un(Anka kuşunun) Farça “Si”(30) ve “Murg”(Kuş) kelimelerinin birleşmesinden oluştuğu anlaşılmış ve tüm kuşlar Simurg olduklarını anlamış…

Evet Anka kuşu herkesin içinde bulunan o zorluklara karşı koyma ve yeniden ayağa kalkma gücünün Masalsı bir sembolüdür aslında. Herkes aslında bir Anka.  Ama bazıları var ki Anka’nın tüm o kudretini gerçekten de damarlarında taşımakta! Bir ölüp bin dirilişleriyle kahraman askerimizin her biri birer Zümrüd’ü Anka! Tam da efsanede anlatıldığı şekilde. Bir ve birlik olarak!  Barış, merhamet, bütünlükle yoğurulmuş kahramanlardır onlar!

Şehitler ölmez denir hani hep. Bazıları da paylaşım sitelerinde bu söze karşı çıkarlar “öldüler işte” derler. Biliriz ki aslında yaşayan her canlı ölür. Peki nedir onları ölümsüz yapan! Neden bunu bildiğimiz halde Şehitler Ölmez deriz! Onların ölümsüzlüğü kalplerimizdeki yerleridir! Temsil ettikleri uğrunda canlarını verdikleri değerlerdir. Kaybettiğiniz birini düşünün! Sevdiğiniz biri öldüğünde onu içinizde yaşatırsınız. Değerlerini yaşatırsınız! İşte şehitlerimiz de bu vatanın ölümsüz evlatlarıdır! Hiç tanımazsınız belki! Müzik sevkini, kitap zevkini, yaşam tarzını bilmezsiniz! Ama kardeşiniz olur! Bu bayrak altında yaşayan mücadele eden her vatan evladı gibi! İşte onları ölümsüz yapan bu değerler, bu sevgidir! Annenin, babanın çocuğuna duyduğu sevgi ise ap ayrıdır elbette, tarifi olamaz! Bu yüzden; Allah o en büyük acıyı çekenlere sabırlar versin! Ve dilerim hiç kimseye yaşatmasın bu acıları artık! 

Başta başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize başsağlığı dilerim.

Yazıya sebep konuya ilişkin haber kaynakları: http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sehitlere-veda-2-1876985/

http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sirnak-senobada-helikopter-dustu-13-sehit-1876860/

Anka Kuşu hakkında kaynak:

http://www.bilgiustam.com/simurg-efsanesi-zumrud-u-anka/

ANKA
Yine ateşler düştü yüreklere!
Yine nice canları aldı kara toprak!
Gözlerini kısıp tıslayan yılana inat!
Anka yeniden küllerinden doğacak!

Gökkubbede kanatları salınacak
Ay ve yıldız onları bağrına basacak
Kara toprak utancından kızaracak
Anka yeniden küllerinden doğacak!
İsmail KAYA

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.