Windows 7 de sürücü harfini değiştirmek

Windows 7 kullanıyorsunuz. Film izlemek amacıyla kullandığınız USB diskiniz için her ayarı yaptınız. Medya oynatıcınız diskinizi taktığınızda içeriğini otomatik olarak düzenleyebiliyor. Ama bir gün bir baktınız medya oynatıcınız içeriği oynatamıyor. Biraz kurcaladınız ve gördünüz ki medyaların (film, müzik vb ) içerisinde olduğu sürücünüzün harfi, yolu değişmiş. Yani önceden Diske D: harfinden erişiyorken şimdi E: harfinden erişiyorsunuz. Sürücü harfinizi değiştirmeniz gerekiyor? Peki ama nasıl? İşte şimdi bunu anlatmaya çalışacağım kendi hazırladığım görsellerle…

Öncelikle bilmelisiniz ki işletim sisteminiz ender de olsa D: sürücüsü gibi sürücülere yüklenmiş olabilir. Programlarınız da D: E: gibi sürücülere yüklenmiş veya o sürücüyü kullanıyor olabilir. Bu nedenle programlarınızın harfini veya yolunu değiştireceğiniz sürücü üzerinde çalışmadığından emin olun.

 

Harfini değiştireceğiniz sürücünün kullanılmadığından eminseniz işlemi yapın. Eğer eminseniz ve yine de sürücünüzün kullanıldığına dair hata mesajı alıyorsanız antivirüs programınız sürücüyü kullanıyor olabilir. Bilgisayarınızı kapatıp yeniden açın ve tekrar deneyin. Yandaki ve aşağıdaki ekran alıntılarında yapacağınız gerekli adımlar mevcut.

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.