YES – YesYears belgeseli

Yes, için sadece İngiliz progressive rock grubu şeklinde tanımlama yapmak bence yetersiz olur. Bunun yerine müziği tiyatral üslupla birleştiren ve aykırı görünen melodilerin bir arada nasıl bir bütün olduğunu başarıyla gösterebilen, sürükleyici düşselliği ile dinleyicisini bir girdap gibi içerisine çeken, 1968 yılında kurulan bir İngiliz Prograssive Rock devi diyerek kendi tanımımı yapacağım izninizle.

Aslına bakarsanız bu tanım sadece bana ait bir tanım değil. Eminim ki YES i bilen pek çok müzikseverin ortak tanımı olabilecek bir tanımdır bu.

Aşağıda yıllar önce TV kanallarımızdan birinde de yayınlanmış olan bir belgeselin YouTube üzerindeki videosu var. Bu videoyu görünce hemen paylaşmak istedim. Mutlaka tanınması gereken bir grup. Hatta bence müzik derslerinde okutulup anlatılması gereken bir gruptur YES ve YES müziği.

YES ile ilgili: http://tr.wikipedia.org/wiki/Yes_(m%C3%BCzik_grubu)

YES web sayfası: http://www.yesworld.com/

 

YES – Soon:

YES ile ilgili diğer YouTube videoları:

http://www.youtube.com/results?search_query=yes+band&oq=yes+band&gs_l=youtube.3..0l10.2019.2620.0.2755.5.5.0.0.0.0.119.463.1j4.5.0…0.0…1ac.ba5gyyepNig

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.