Anılardan eski bir şarkı “Her şey aynı, her şey yine boş”

Hepimizin çoğu zaman tekrarladığı bir cümle: “Her şey aynı, her şey yine boş”. Bu cümleyi lise zamanımda sıklıkla tekrarlıyordum. Öyle ki sonunda bir şarkıya söz oldu. O zamanları bilirsiniz… Geçenlerde anımsadığım bu şarkımı 7 Temmuz 2012 de cep telefonum ile kaydettim ve YouTube üzerinde yayınladım. Kısmet olsaydı belki bir arkadaşımın albümünde yer alacaktı geçmişte ama olmadı.

 

O lise yıllarını bilirsiniz. “İsyan günleri” olarak kalır çoğu yetişkinin aklında. Her şeye isyan vardır. Tehlikeli zamanlardır. Koruyamazsan kendini geleceğin ellerinin arasından kayıverir. Hele bir de rock müziği benimsemişsen. Bir motorcu tutkusuyla yaşamak istiyorsan hayatı sürekli tekrarlarsın kendi dilinde şu lakırdıyı; “Hayat!”. Hayatın anlamını arar durursun işte kendince. Bilirsiniz, yaşamışsınızdır hayatınızın bir evresinde böylesine. O zamanlarda Google olsaydı açar bilgisayarımı sorardım “hayat nedir”, hayatın “anlamı nedir” diye…

İşte o zamanlardan kalan bir şarkı “Her şey aynı, her şey yine boş”.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.