CURVED AIR

Ne varsa eskilerde var. Öyle. Nasıl bir Camel, bir Eloy, bir King Crimson, bir Pink Floyd artık gelmezde, YES gibi müzik yapan bir başka grup ortaya çıkmasa da (Her ne kadar Dream Theatre var olmuş olsa da) eskilerin o büyülü, tütsülü havası, verdiği atmosfer bir başka. İşte Curved Air de böyle bir grup…

 

Web sayfamı yapmaya başladığım ilk zamanlarda, yani kendi şarkılarımı ve denemelerimi insanlarla paylaşma adımlarımı attığım ilk zamanlarda sevgili arkadaşım Savaş’ın sayesinde tanıdım bu grubu. Kendisini uzun zamandır görmüyorum. Umarım iyidir. Bu yazı sayesinde kendisine bir teşekkür daha edeyim.

Evet, web sayfamı ilk yaptığım zamanlarda Yine Savaş grup ile ilgili bir yazı gönderdi. Buraya bu yazıyı ekleyeceğim. Böylece bu grubu henüz tanımamış ancak eskiden kalan böyle grupları keşfetme heyecanını yaşamak isteyenlere de yardımcı olmuş olurum diye umuyorum.

Curved air 1970 yılında vokalist Sonja Kristina,Kemancı Darryl way,keyboardist Francis Monkman ve davulcu Florian Pilkington-Miksa tarafından kurulur. Grup adını bir Terry Riley bestesi olan –a rainbow in curved air-den alır. İlk albümlerinde(air conditioning 1970)vokal ve keman ağırlığı hissedilir. Bu albüm İngiltere listelerinde 8 numaraya kadar yükselir.1971 yılında ise –second album-adlı albümleri çıkar.bu albüm oldukça önemli bir albümdür ve curved air sounduna iyi bir örnektir(akustik folk ve progressive rock karışımı)

1972 yılında- phantasmagoria- çıkar.bu albümde yeni bir bascı vardır-mike wetgwood- uzun bir turneden sonra kemancı darryl way –wolf-u kurmak için ayrılınca yerine yeni kemancı olarak eddy jobson gelir ama grup bundan sonraki albümlerinde hiçbir zaman ilk iki albümündeki performansı  yakalayamaz.1973 yılındaki air cut albümünden sonra mike wedgwood caravana,eddy jobson roxy music’e ggeçmek için curved airden ayrılır.1975 yılında ise grubun orijinal kadrosu bir turne için bir araya gelir.bu turneden kayıtlar ise daha sonra albüm haline getirilir(curved air live 1995) bu albümden sonra kristina ve way yeni elemanlarla yollarına devam ederler(davul:stewart copeland,bass:tony reeves,gitar:mick jacques)bu kadroyla midnight wire albümünü yaparlar.son albümleri airborne ise 1976 yılında çıkar.grup tekrar bir araya geleceği 1990 yılına kadar suskun kalır.1990 yılındaki bu birleşme bir konser içindir(alive 1990) aynı yıl daha önce hiç yayımlanmamış kayıtlardan oluşan bir albüm çıkarırlar.bu kayıtlar ise 1973 yılına aittir(lovechild)ve son olarak 1995 yılında live at bbc adlı albümleri çıkar.

1971 US press kit promo photo:
Darryl Way, Florian Pilkington-Miksa, Sonja Kristina, Ian Eyre, and Francis Monkman

1971 US press kit promo photo:
Florian Pilkington-Miksa, Ian Eyre, Sonja Kristina, Darryl Way, and Francis Monkman


Curved Air – Backstreet Luv

Curved Air – Melinda

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.