Windows 8 Consumer Preview notlarım(ie10)

Geçen yıl Internet Explorer 10 un test sürüşlerinin başlamasına rağmen ilk kez ie10 sürümünü kullanma şansı buldum. Benim gibi bu browserı henüz kullanamamış arkadaşlara biraz bilgi vermek istedim.

 

ie10 u Desktop üzerinden başlattığınızda karşımıza çıkan arayüz yanda da görüldüğü üzere ie9 dan farksız görünüyor.

 

 

 

 

 

Ama gelin bir de Windows 8 Start üzerinden programı başlatıp bakalım. Öncelikle Star dan Internet Explorer tarayıcımızı başlatıyoruz.

 

 

 

 

Ben bu görüntüleri almadan önce biraz gezindiğim için ilk açılışta daha önce ziyaret ettiğim sayfaları görebiliyorum.

 

 

 

 

 

Gezinti sırasında browser ve tabların görünümünü ve browserın çalışmasını yandaki ekran alıntısı üzerinde göstermeye çalıştım. Gördüğünüz gibi Windows 8 Start üzerinden programı çalıştırdığınızda ap ayrı bir arayüz ile karşılaşıyorsunuz. İsterseniz gezintiye sayfayı desktop üzerine göndererek bildiğiniz arayüz ile sürdürebiliyorsunuz ki bu bence oldukça ince bir nokta.

Sonuç olarak ie10, Windows 8 ile birleşince güzel bir internet  deneyimi vaad ediyor. Elbette her konuda olduğu gibi bu konuda da zaman en iyi yargıç, sabır ise eşsiz bir öğretmen olacak…

 

 

 

 

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.