Yılın ilk yıldız yağmuru, bu gece ve aşkım; ellerin ellerimde…

 

Gece tüm kasvetiyle çökmüşken üzerimize, sevgi olmasaydı neye yarardı yıldızlar gökyüzünde…

 

 

 

ntvmsnbc nin haberine göre “Çoban takımyıldızından gelen Quadrantid meteor yağmurunda saatte 120 adet “yıldız kaymasının” görülmesi ve yıldız yağmurunun 3 gece sürmesi bekleniyor. ”

 

Aslında düşünüldüğünde ürkütücü bir olay. Yüzlerce göktaşı dünyamız üzerine saldırıya geçmiş gibi. Geçip gidiyorlar. Pek çoğu atmosferimizde sönüp gidiyor.

Ama biz insanların bakış açıları oluşan görsel şöleni taçlandırıyor. ntvbsnbc nin haberini okumadan bir kaç dakina öncesinde şöyle bir şey yumurtlamıştım:   Gece tüm kasvetiyle çökmüşken üzerimize, sevgi olmasaydı neye yarardı yıldızlar gökyüzünde.

Tam da üzerine gelen bu haberin üzerine bir şeyler yazmamak olmazdı. Dünyada her geçen gün azalan sevgi ve artan saygısızlığa karşı birleştiğimiz ortak zamanların; yılbaşları, bayramlar, doğumgünleri vb gibi zamanların dışında her anımızın değerli olduğunun altını bir de ben çizeyim istedim. Özellikle de sevgi yanıbaşınızdaysa. Böyle durumlarda sevgiliye sıkıca sarılmak, ellerini ellerinizin arasına almak gerek. Soğuk ve karanlık bir kış gününde aşkımızın sıcaklığında yol almak gerek. Görmesek de yıldızları, gözlerimizi kapatıp hayal etmek gerek. Çünkü ne demiş Shakespeare “Deli, aşık ve şairin ortak yönü yoğunlaştırılmış hayalgücüdür” . Hayal edin, hayal edin ki düşlerinizin sıcaklığı içinizi ısıtsın.

Ben orada olacağım aşkım bu yıldız yağmurunda ve ellerin ellerimin arasında olacak.

Hayal edeceğim çok fazla şeyim olmayacak,

çünkü en büyük hayalim yanıbaşımda olacak…

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.