Win7 yüklü eski bilgisayardan dosya ve ayarları Win7 yüklü yeni bilgisayara Migwiz ile aktarmak

Windows7 işletim sisteminin kullanıcılara sağladığı en önemli kolaylıklardan biri şüphesiz kolay aktarım sihirbazıdır. Bu sihirbaz aracılığı ile dosya ve ayarları kolayca aktarabilirsiniz. Burada sizlere Win7 yüklü eski bilgisayarınızdaki dosya ve ayarlarınızı yine Win7 yüklü yeni bilgisayarınıza aktarmayı anlatmaya çalışacağım…

Öncelikle MigWiz.exe yi çalıştırarak kolay aktarım sihirbazını başlatıyoruz. Tercihen öncelikle eski bilgisayarda çalıştırıyorum. Aşağıdaki gibi Başlat-Çalıştır’a Migwiz yazıyoruz ve Tamam’ı tıklıyoruz (Başlat menüsünde çalıştır görünmüyor ise klavyenizden “Windows(üzerinde pencere ikonu olan tuş) + R” tuş kombinasyonu ile Çalıştır komutunu çalıştırabiliriz).

Run Migwiz Ardınan aşağıdaki gibi hoşgeldin ekranı görüntüleniyor. Bu ekranda kısaca kolay aktarım ile ilgili bilgi veriliyor ve Eski bilgisayar’ın eski Windows sürümünüzü ifade ettiğini belirtiyor.

Bir sonraki ekranda kolay aktarımın ne şekilde yapılacağı seçiliyor. Burada ben “Bir ağ” üzerinden seçeneği ile devam ediyorum.

  Bir sonraki ekranda hangi bilgisayarı kullandığımızı seçiyoruz. Programı eski bilgisayarda (dosya ve ayarların aktarılacağı KAYNAK bilgisayar da diyebiliriz) çalıştırdığımızdan “Bu eski bilgisayarım” seçeneği ile devam ediyorum.

Eski bilgisayarımızda göreceğimiz son ekran aşağıdaki gibi oluyor. Bu ekrandaki(aşağıda gösteriliyor) Windows kolay kullanım anahtarını not ediyoruz ve yeni bilgisayarımıza geçiyoruz.

Yeni bilgisayarda yine aynı şekilde programı çalıştırıyoruz. Yine Migwiz in yüklü olduğunu varsayarak devam ediyorum. Aşağıdaki gibi yine Başlat-Çalıştır’a Migwiz yazıyoruz ve Tamam’ı tıklıyoruz.

Run MigwizYine aşağıdaki gibi Hoşgeldin ekranı geliyor.

Ardından yine kolay aktarımı ne şekilde yapacağımızı belirtiyoruz. Yine Bir ağ seçeneği ile devam ediyoruz.

Şimdi bir farklılık oluyor. Bu kez aşağıdaki gibi “Bu yeni bilgisayarım” seçeneğini seçiyoruz.

Aşağıdaki ekrandaki gibi “Eski bilgisayarımda Windows 7 kullanılıyor” seçeneği ile devam ediyoruz.

Şimdi gelen ekranda size eski bilgisayarınızda yapmanız gerekenlerin bilgisi veriliyor. Biz zaten migwiz i eski bilgisayarda çalıştırdığımızdan İleri butonu ile devam ediyoruz.

Eski bilgisayarımızda kaydettiğimiz Kolay aktarım anahtarını aşağıdaki gibi giriyoruz ve ileri butonunu tıklıyoruz.

Bir sonraki ekranda Bağlantının kuruldupuna dair ekran geliyor ve hemen ardından uyumluluk denetleniyor. Burada bir sorun yaşamadığımızı varsayarak devam ediyorum.

Şimdi sıra bu bilgisayara neleri aktaracağımıza geldi. Aşağıdaki gibi bir ekran belirecek. Burada dosya ve ayarlarını aktaracağımız kullanıcıları seçiyoruz. Ben aşağıdaki gibi gereksiz olabilecek kullanıcıların işaretini kaldırdım.

 Sadece dosya ve ayarları aktaracağımız kullanıcının CheckBox ı (seçim kutusu) işaretli olacak aşağıdaki gibi ve yine aşağıdaki gibi o kullanıcının altındaki Özelleştir linkini tıklıyarak gelen ekrandan klasörleri seçiyor ve bu klasörlerin dışında bir klasör var ise Gelişmiş’i (kırmızı renkte belirtilmiş) tıklıyoruz.

Gelişmiş’i tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. Buradan eski bilgisayarda yer alan bir klasörü seçebiliyoruz. Örneğin C:Notes klasörünü(sadece örnek olarak verilmiştir, aşağıdaki ekranda yer almaz) veya başka bir klasörü seçebiliyoruz. Seçim işlemimz bittiğinde Kaydet’i tıklıyoruz.

Son olarak aktaracağımız dosyaların seçim işlemi bittiğinden transferi başlatmak için aşağıdaki ekranda gösterildiği gibi “Aktarım” butonuna tıklıyoruz.

Bundan sonra arkanıza yaslanın ve aktarımın bitmesini bekleyin. Aktarım sırasında her iki bilgisayarın da kullanılmaması gerektiğini unutmayın.

 

Windows kolay aktarım hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.