Hala Windows XP mi kullanıyorsunuz?

Bana kalırsa Windows XP son derece başarılı bir işletim sistemi. Eğer siz de hala XP kullanıyorsanız mutlaka burayı okuyun…

Windows XP MicrosoftfirmasininWhistlerkod adı ile hazırlayıp

 

25 Ekim2001 yılında piyasaya sürdüğü kilometre taşı olarak yerini alan işletim sistemidir. Windows XP piyasaya sürülmeden önce korsana karşı çok güçlü önlemler alınmıştı. Ürün etkinleştirme ile kullanıcıların yükledikleri ürünü en geç 30 gün içerisinde firma ile iletişime geçip etkinleştirme kodunu sisteme tanıtmaları gerekiyordu.

Windows XP, kendinden önceki diğer Windows serilerinden farklı olarak tamamen 32 bitlikWindows NTve

Windows 2000çekirdekleri (kernel) üzerine kurulmuştu. Bu üstün çekirdek sistem 16/32 bitlik uygulamalarda başarı ile çalışıyor,

 

mavi ekrantehdidini en aza indirerekCTRL+ALT+DEL tuş kombinasyonunun kullanımını en aza indiriyordu.

Bu işletim sisteminin çarpıcı özelliklerinden bir diğeri ise çok geniş sürücü veritabanına sahip olmasıydı. Böylelikle kullanıcılar yeni aldıkları bir donanımı sadece bilgisayara takarak anında kullanabiliyorlardı.

Yeni işletim sistemi, yepyeni bir kullanıcı arayüzü ile geliyordu. Daha önceki sürümlere göre daha yuvarlak ve renkli olan bu arayüz XP’nin kayda değer özelliklerinden birisidir.

2005yılı itibariyle Windows XP iki adet hizmet paketi (Service Pack) ile kullanıcılarına en üstün korunmayı ve yeni özellikleri sunuyordu. Microsoft Bilgi Ağı’nda (Microsoft Knowledge Base) duyurulan haberlere göre 3. bir hizmet paketi yoldadır.Firma2006yılında kod adı Longhorn olanWindows Vista‘yı piyasaya süreceğini duyurarak XP ile başlayan yeniliklere bir yenisini daha ekleyeceğini gösterdi .

Yukarıdaki yazının kaynağı: http://www.turkcebilgi.com/windows_xp/ansiklopedi#ansiklopedi

Ardından Vista işletim sistemi çıktı. Beklenen olmadı ve Vista büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Sonrasında Microsoft Windows 7 yi duyurdu ve bu işletim sistemi ile düştüğü gözlerde yeniden parıldamaya başladı…

Yine de benim gibi pek çok kullanıcı halen Windows XP kullanmaya devam ediyor. Bundan sonra burada okuyacaklarınız benim gibi bu insanların tadını kaçırabilir elbette ama yine elbette unutmamak gerekir ki her güzelliğin bittiği ve bir yenisinin başladığı anlar vardır.

Gelin şimdi haberimize göz atalım. Buradan buyurun ve Hürriyet in haberine göz atın…

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.