Muhteşem Eziyet!

Bir televizyon dizisi. Bir tarih sunumu. Doğru ya da yanlış ama güzel bir sunum…

Bir Televizyon kanalı. Adını söylemeye gerek yok. Diziyi de diziyi oynatan kanalın da adını biliyorsunuz. Oysa gözden kaçırdığımız belki de dizinin güzelliği, sürükleyiciliği nedeniyle görmezden geldiğimiz, kendimizden sakladığımız bir gerçek var. O da bu diziyi izlemenin artık bir EZİYET’e dönüştüğü…

TV izleyen adam. (kaynağına gitmek için tıklayın -click here to go to the image source)
TV izleyen adam. (kaynağına gitmek için tıklayın -click here to go to the image source)

Neden mi? Bir eziyete dönüştü bu diziyi izlemek çünkü;

  1. Çok uzuuun bir özet. Geçmiş bölüm özeti neredeyse dizinin tamamı zaten.
  2. Özet bitiminde daha 1 dk geçmeden dizinin başlangıcındaki jenerik girmeden hemen önce yine usandırıcı reklam bölümü.
  3. Ekranın sağ alt köşesinde reklamın ne zaman biteceğine ve diziye ne zaman devam edileceğine dair zaman göstergesi. Örneğin 2:06 dk kaldı gibi bir gösterge. Akıllıca ama bu süre sonunda da malesef çoğunlukla diziye girilemiyor ve kanal bir başka dizisinin reklamı ile izleyicilere “YETER ARTIK!” dedirtiyor ve bu durumda amacı sadece “OYALAMA SÜRESİ” olarak kalıyor.
  4. Dizinin toplam uzunluğu herhalde 45 dk yı geçmez(en iyi ihtimalle) ama bizler malesef bu dizi sayesinde 2-3 saatimizi TV karşısında geçiriyoruz. Bu durumda bizi “APTAL” yerine koymalarını hazmedemiyorum.

Artık bu diziyi izlemeyeceğim. Bunun için yeterince nedenim oldu. Beni APTAL yerine koyan bu dizinin hayatımdan önemli değerleri çalmasına izin vermeyeceğim. Siz ne yaparsınız orası size kalmış ama benim tavsiyem; kendinize değer verin…

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.