Oğlum kalk şu bilgisayarın başından…

"Bilgi peşinde koşmak okyanusta kulaç atmaya benzer. Önce tutunacak sağlam bir yer bulmalısın" – İsmail KAYA

 

Çağımız bilgi çağı. Bu çağda bizi saran okyanus öylesine büyük ve derin ki boğulmadan yüzebilmek için çok çaba sarfetmek gerek. Aslında bunun tam aksi de söylenebilir. Büyük bir denizde büyük gemilerle yol alıyoruz… Bilgi çağının getirdiği faydalar bir yana zararlar öte yana dursun. Asıl önemli olan bizim bunları nasıl alacağımız…

"Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde birçok anne ve babanın ortak derdi çocuklarının kendi odalarında, arkadaşlarının evlerinde veya internet kafelerde bilgisayar başından ayrılamama, geç yatma, hareketsiz kalma ve tatilin gerçek nimetlerinden faydalanamama şikâyetleridir. Gerçekten de “Screen Time” denilen ve televizyon veya bilgisayar ekranı önünde geçirilen süreyi sınırlamak her ebeveynin yaz tatili kâbusudur. Bu yazımızda ekran başı, “Screen Time” süresinin neden olduğu temel fizyolojik ve psikolojik sorunlara değinecek ve esas olarak çocukların gözü ile bir sosyalleşme aracı olarak görülen bu sürenin nasıl ve uygun yöntemler ile sınırlanabileceğini irdeleyeceğim."

 

Yazının devamını kaynağından okuyun: http://www.niyazisaral.net/?p=205

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.