Departures (Son veda)

Bazen ölümün bir kapı olduğunu düşünüyorum. Ölüm her şeyin sonu demek değildir…

"Bazen ölümün bir kapı olduğunu düşünüyorum. Ölüm her şeyin sonu demek değildir. Bu zamandan ayrılıp başka bir aşamaya geçmektir. Tam anlamıyla bir kapı." Bu sözler 2008 Japonya yapımı olan Departures adlı sinema filminden.

 

2009 En İyi Yabancı Film OSCAR® ödülü dahil dünyada 30'a yakın ödül alan film 'Departures' ülkemizde 'Son Veda' adıyla 2009, 2 Ekim'de vizyona girdi. "Film alışılmamış ve eşsiz bir konuyu alıyor ancak zarafet ve mizahla işliyor. Muhteşem bir sanat eseri; bu filmi çektiği için Yojiro Takita'ya büyük hayranlık duyuyorum." diyor Mark Rydell ( Juri Başkanı / Montreal Dünya Film Festivali) 

  

"Sinemalarımıza getirdiği filmlerle izleyiciyi içi dolu filmlerle buluşturan Avşar Film'in web sayfasında Departures ve diğer filmlerle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Oldukça değişik bir konuyu içinde bulunduğu kasvetten kurtararak izleyiciye görsel ve işitsel olarak etkileyici bir biçimde sunan ve içerdiği mesajla insalığa sevgi ve şefkatin yolunu göstererek üzerinde yürümekte olduğumuz yolu anımsatan kolay unutulmayacak bir film. Bu filmi çok beğeneceğimi düşünerek bana öneren arkadaşım Fev'e teşekkür ediyorum. Çok değil daha 2 hafta önce kuzenim Bek ile hayat ve bu hayattaki rolllerimiz üzerine bir söyleşi yapmış ve bu filmin de temasını oluşturan konuda oldukça güzel ortak noktalarda birleştirmiştik. Kesinlikle sakin bir kafayla sinemada izlenmesi gereken bu filmde yanınızda mendil bulundurmayı unutmayın."  – İsmail KAYA (ikaya.net webmaster)

 

Film hakkında detaylı bilgi almak için burayı tıklayın ya da aşağıdaki bağlantıyı kopyalayarak tarayıcınızın adres bölümüne yapıştırın ve adrese gidin.

http://www.avsarfilm.com.tr/index.php?op=son_veda_basin_bulteni

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.