Microsoftdan bedava antivirüs!

Microsoft Haziran 2009 da önemli bir adım attı ve antivirüs yazılımları dünyasına bir yenisini daha ekledi. Şimdi (29 Eylül 2009)  bu yazılımı tam versiyon olarak indirilebilir duruma getirdi. Eh işletim sistemi Microsoftdan olunca işletim sistemini koruyacak en iyi yazılım da Microsoftun olacaktır diye düşünüyorsanız haklı olabilirsiniz. Tabii bunu zaman gösterecek…

Sizi bilmem ama Microsoftun zararlı yazılım temizleme aracı ile pek çok zararlı yazılımı temizlemişliğim olmuştur. Hatta yine aynı firmanın ForeFront programı ile oldukça başarılı bir grafik çizdiğini rahatlıkla söylemeliyim. Bakalım Microsoftun yeni güvenlik araçları gözlemlediğim aynı başarıyı gösterebilecekler mi?

 Microsoftun Security Essentials antivirüs yazılımını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/security_essentials/?mkt=en-us

 

 

 

Sonunda programı deneme fırsatı buldum. İlk bakışta Windows Defender ve Forefrontu andıran bir yapıya sahip. Performans açısından sıkıntı yaşatmıyor. En azından denediğim donanımda bu durum geçerli. Programı kurabilmek için orjinal Microsoft işletim sistemi kullanıyor olmalısınız çünkü kurulumdan önce program bir lisans doğrulaması gerçekleştiriyor. Ayrıca unutmadan eklemek gerekir ki yazılımı(programı) kurmadan önce mutlaka bilgisayarınızda kurulu olan yazılımı kaldırmalısınız. Eee bir bilgisayarda iki antivirüs programı olursa ciddi zarar görebilir bilgisayarınız.

Programı deneyen arkadaşlar görüşlerini buradan paylaşabilirlerse zannediyorum yüklemeyi düşünen arkadaşlara da bir ışık tutabilirler.

 

Bu program ev kullanıcılarının oldukça işine yarayacak kullanışlı bir program. Programı kurduktan sonra güncellemede sorun yaşamanız durumunda tanım dosyalarını karşıdan yükleyerek güncellemeyi el ile yapabilirsiniz. El ile güncelleme için bağlantı linki aşağıdadır. Programınız için uygun olan doğru tanım güncellemelerini almayı unutmayın. Programın Türkçe 32 bit ve 64 bit sürümleri mevcut.

 

Tanım güncellemeleri için link: http://support.microsoft.com/kb/971606

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.