Windows7 vs Windows XP

Windows Vista işletim sisteminin ilk zamanlarını hatırlarsınız. Son derece heyecanla beklenen bir işletim sisteminin çıkışı, pek çok görsel yenilik ama kullanıcıya bekleneni veremeyen bir başarım… Elbette beraberinde gelen hayal kırıklığı. Halen pek çok kullanıcı XP den vazgeçemiyor. Şimdi ise Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows7 aynı heyecanla beklenirken deneme sürümüyle pek çok kullanıcı tarafından beğenilmiş durumda. Laptop pazarında durum ne dersiniz? Gelin şimdi Tom's hardware Guide TR web sayfasının bu işletim sistemi ile ilgili laptoplar için karşılaştırma inceleme yazısına bir göz atalım…



Windows 7 Çok Yakında Bizlerle

Windows 7 Çok Yakında Bizlerle

Windows Vista'nın toplum tarafından pek kabul görmemesinin ardından, herkesin gözleri Redmond merkezli Microsoft'un ekimde çıkacak yeni işletim sistemine çevrildi. Şirket hatalarından ders çıkarttığını ve dolayısıyla Windows 7'nin kullanıcıların hayal ettiği gibi bir işletim sistemi olacağını vadediyor. Windows 7 çıktığında dizüstü ve hazır PC'lerle beraber sunulacağından ister istemez oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olacak. Windows Vista çıktığında ise millet Windows XP ile devam etmeyi tercih etmişti. Oysa ki Windows XP'yi bugün artık standart dizüstü bilgisayarlarla ve masaüstü PC'lerle tercih etme gibi bir şansımız yok. Bununla beraber eğer elinizde bir kurulum diski ve geçerli bir lisans anahtarı varsa Windows XP'ye inme ihtimali elbette var. Öte yandan Windows 7, Vista'da olduğunun aksine pek çok yazılım uzmanı ve normal kullanıcı tarafından çoktan beğenilmiş durumda. Görünüşe göre birçok kullanıcı Microsoft'a bir şans daha verecek.

Kaynak: THGTR

 

Bilgisayarınızın uyumluluğunu deneyin

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.