Internet exlporer 8i kaldırmak (uninstall ie8)

İnternet Explorer 8i yüklediniz ama beğenmediniz ve kaldırmak istiyorsunuz. O halde ie8in nasıl kaldırılabileceği hakkında bu yazı size göre.




Microsoft destek sitesinden alıntıdır.

Internet Explorer 8 ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, sorunu giderip gideremediğinizi görmek üzere Uyumluluk Görünümü'nü  (http://support.microsoft.com/kb/956197/TR/ ) veya destekli yardım (http://support.microsoft.com/gp/pc_ie_v8intro) içeriğimizi deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, yalnızca Internet Explorer 8'i kaldırmak istiyorsanız, bu makale size yardımcı olacaktır.

Internet Explorer 8'i kaldırdığınızda, kullandığınız önceki Internet Explorer sürümü özelleştirmelerinizle birlikte (eklentiler, Sık Kullanılanlar ve giriş sayfanız gibi) geri yüklenir.

Internet Explorer 8'i kendi başınıza kaldırmak için, kullandığınız Windows sürümüne ilişkin yönergeleri uygulayın. Bu adımları uygulamak için, Windows'da bir yönetici olarak oturum açmış olmalısınız.

Not Windows'un hangi sürümünü çalıştırmakta olduğunuzdan emin değilseniz veya yönetici olduğunuzu doğrulamanız gerekiyorsa, çalışma ortamınızı belirlemek için burayı tıklatın (http://support.microsoft.com/gp/admin) .

Önemli Internet Explorer 8 kaldırılamaz olarak ayarlanmışsa bu uygulamayı kaldıramazsınız. Windows XP Service Pack 3'ü (SP3) yüklemeden önce Internet Explorer 8'i yüklerseniz bu durum oluşur. Bu senaryo sizin için geçerliyse, Internet Explorer 8'i kaldırabilmeniz için öncelikle SP3'ü kaldırmalısınız. Bu sorun hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

950719  (http://support.microsoft.com/kb/950719/ ) Windows XP Service Pack 3'ü yükledikten sonra Internet Explorer 7'yi veya Internet Explorer 8'i kaldıramıyorsunuz (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)

Windows Vista veya Windows Server 2008 için uygulanacak adımlar

Internet Explorer 8'i kaldırmak için şu adımları izleyin:

  1. Windows dışındaki tüm programları kapatın.
  2. Başlat'ı tıklatın, Aramaya Başla kutusuna Appwiz.cpl yazın ve ENTER tuşuna basın.
  3. Görevler bölmesinde, Yüklü güncelleştirmeleri görüntüle'yi tıklatın.
  4. Yüklü güncelleştirmeler listesinde, Windows Internet Explorer 8'i çift tıklatın.

    Not Windows Internet Explorer 8 yüklü güncelleştirmeler listesinde görünmüyorsa, Windows Vista veya Windows Server 2008 için uygulanacak alternatif adımları deneyin.

  5. Güncelleştirme kaldır iletişim kutusunda Evet'i tıklatın.

    Not Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, parolayı yazın veya Devam'ı tıklatın.

  6. Yönergeleri izleyerek Internet Explorer 8'i kaldırın.
  7. Kaldırma programı tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın.

İşlemi tamamladıktan sonra, ""Kendim düzeltmek istiyorum" adımları sorunu giderdi mi?" bölümüne giderek Internet Explorer'ın önceki sürümünün geri yüklendiğini doğrulayın.

Windows XP veya Windows Server 2003 için uygulanacak adımlar

Internet Explorer 8'i kaldırmak için şu adımları izleyin:

  1. Windows dışındaki tüm programları kapatın.
  2. Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
  3. kutusuna Appwiz.cpl yazın ve Tamam'ı tıklatın.
  4. Yüklü programlar listesinde Windows Internet Explorer 8'i ve ardından Kaldır'ı tıklatın.

    Not Yüklü güncelleştirmeler listesinde Windows Internet Explorer 8 görünmüyorsa, Windows XP veya Windows Server 2003 için uygulanacak alternatif adımları deneyin.

  5. Yönergeleri izleyerek Internet Explorer 8'i kaldırın.
  6. Kaldırma programı tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bundan sonra, ""Kendim düzeltmek istiyorum" adımları sorunu giderdi mi?" bölümüne giderek Internet Explorer'ın önceki sürümünün geri yüklendiğini doğrulayın.

Kaynak: http://support.microsoft.com/kb/957700#letmefixit

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.