Windows Vista’da Disk temizleme aracını kullandıktan sonra hazırda bekleme sorunu

Windows Vista'daki Disk Temizleme Aracı'nı kullandıktan sonra karma uyku ve hazırda bekleme özellikleri kullanılamayabilir.

 

Windows Vista'daki Disk Temizleme Aracı'nı kullandıktan sonra aşağıdaki belirtilerle karşılaşabilirsiniz:

  * Güç Seçenekleri'nde Hazırda Beklet seçeneğini göremiyorsunuz.
  * Uyku özelliği kullanılırken güç kesintisi olursa bilgisayar ayarları kurtarılamıyor.
 





Bu sorun, hazırda bekleme dosyası Disk Temizleme Aracı tarafından devre dışı bırakılırsa oluşur. Windows Vista'daki karma uyku ve hazırda bekleme özelliklerine erişim için, hazırda bekleme dosyasının etkinleştirilmiş olması gerekir.

Windows Vista'da hazırda bekleme dosyası devre dışı bırakılır ve karma uyku özelliği etkinleştirilirse, uyku özelliğini kullandığınızda açık programların ve açık dosyaların yedek bir kopyası diske kaydedilmez. Ayrıca, Windows uyku modundayken bilgisayarın gücü kesilirse, açık programlar ve açık dosyalar kurtarılmaz ve kaydedilmemiş çalışmalar kaybolur.

Windows Vista'daki bu sorunu gidermek için, komut isteminde powercfg -h on komutunu çalıştırarak hazırda bekleme ve karma uyku özelliğini etkinleştirin. Bu komutu çalıştırmak için şu adımları izleyin:

  1. Başlat'ı
  Bağlat Düğmesi tıklatın, Tüm Programlar'ı tıklatın ve sonra da Donatılar'ı tıklatın.
  2. Komut İstemi'ni sağ tıklatın, Yönetici olarak çalıştır'ı tıklatın, powercfg -h on yazın ve ENTER tuşuna basın.

Kaynak: Microsoft 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.