KLAVYEMİZİ TANIYALIM: ESC TUŞU NE İŞE YARAR

Klavyelerin bilgisayarlarımızda yazı yazmak, bilgisayarlara komutlar göndermek için kullanılan araçlar olduğundan bahsetmiştik. Gelişmiş Multimedya klavyelerin üzerinde bazı programları hızlı başlatmak için multimedya tuşları bulunur. Bu tuşlar olmadan satandart bir klavyede 105 tuş bulunmaktadır ve F olsun Q tipi olsun tuş sayısı genellikle aynıdır…

İşte ESC tuşu bu tuşların arasında genellikle hızlı erişim amaçlı olarak klavyenin en üst sırasında ve solda yer alan tuştur. İngilizce ESCAPE anlamına gelir ve kısaltması olan ilk üç haften oluşur: ESC

Adından da anlaşılacağı gibi bir programın çalışmasını sonlandırmaya, durdurmaya, iptal etmeye, çıkış yapmaya, önceki menüye geçiş sağlamaya yarar.

Farklı tuşlarla birlikte kullanıldığında farklı şekillerde çalışabilir.

Örneğin Windows içerisinde CTRL+ESC tuş kombinasyonunu kullanırsanız yani klavyenizde CTRL tuşu ile birlikte ESC tuşuna basacak olursanız Windows Başlat menüsünün açıldığını görürsünüz.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.