Sabıkalı Kalpler

Sabıkalı Kalpler boşanma aşamasındaki bir çiftin Amerikan Rüyası evliliklerinin çöküşü sonrasında gelişen trajikomik olayları sahneye taşıyan, Jane Martin takma adıyla Amerika’lı bir yazarın yazdığı, Ayşe Lebriz Berkem‘in yönettiği, yönetmen yardımcılığını Cihan Barış Özkan‘ın üstlendiği, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan‘ın ve görsel efekt tasarımını Gülay Yiğitcan‘ın yaptığı, sahnede ve sahne arkasında başarılı bir ekip tarafından Mart 2019’da sahneye konulmuş, günümüz yaşam tarzına modern bir bakış sunan ve “kadına şiddet”, “kadının hayatı, toplumdaki yeri” vb. konularına dahi değinerek içinde bulunduğumuz 2020 yılında bile konusu ve işlenişiyle güncel bir tiyatro oyunu…

Aşağıda paylaştığım YouTube videosunda Boşanma aşamasındaki Ata ve Wib çiftinin Amerikan Rüyası evliliklerinin çöküşü sonrasında gelişen trajikomik olayları sahneye taşıyan ve Chicago’da bir gökdelen katında geçen Sabıkalı Kalpler adlı oyunun yönetmeni Ayşe Lebriz Berkem, oyunu Sevim Gözay‘a anlatıyor. Videonun altında tiyatrolar.com’ dan alınmış oyunun kısa bir özetini, oyuncu isimlerini ve oyunun Facebook sayfası linkini bulabilirsiniz.

Oyun Özeti

“Chicago’da geçen oyun, boşanma aşamasındaki bir çift olan Ata ile Wib’in Amerikan rüyası evliliklerinin çöküşü sonrasında gelişen olayları sahneye taşıyor. Ata’nın, evine giren nevi şahsına münhasır hırsız Bo ve yardımcısı Robbie ile absürd karşılaşması, karakterlerin kendileriyle yüzleşmelerinin başlangıcı oluyor.”

tiyatrolar.com

Oyun Özeti ve Oyuncular hakkında daha fazla bilgi için Tiyatrolar.com adresine gidin.

Oyun hakkında ayrıca Oyun Atölyesi web sayfasından erişmek için burayı tıklayın.

Oyunun Facebook sayfasına gitmek için burayı tıklayın.

Oyuncular:

Dilhan Naz Özgülüş, Ayşe Yazıcı, Kayhan Açıkgöz, Uluç Özkök, Meriç Cınbarcı

Sahne Arkası:

Jane Martin (Yazar), Füsun Günersel (Çevirmen), Ayşe Lebriz Berkem (Yönetmen), Sündüz Haşar (Dramaturg), Cihan Barış Özkan (Yönetmen Yardımcısı), Kemal Yiğitcan (Işık Tasarımı), Zeynep Erdem (Dekor / Kostüm Tasarım), İbrahim Ulutaş (Kareograf), Gülay Yiğitcan (Afiş Tasarım / Video & Animasyon), Egemen Vatansever (Sahne Teknisyeni), Cansu Arslan Saran (Sahne Amiri), Tugay Görmez (Işık Operatörü)

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.