8 Mart dünya kadınlar günü

8 Mart dünya emekçi kadınlar günü aslında acı bir gün. Ama bazen acıların içinden yeniden doğuyor mutluluklar Anka kuşu misali. Ülkemizde kadınlar her gün küllerinden yeniden doğuyor görmekten duyduğumuz utanç tablolarının öldürdüğü bedenlerinden…

Kadınlar, anneler vatanı uğruna can veren evlatlar yetiştiriyor, sanatçılar, bilim insanları yetiştiriyor, kadınlar tüm dünyaya aslında şekil veriyor.. Buna rağmen hor görülüyor değerleri unutuluyor, değer veriyoruz gözümüzden sakınıyoruz nidalarıyla çarşaflara sokulup gizleniyor, başları öne eğdiriliyor. Haklarını savunduklarında dövülüp geçmişte bugün olduğu gibi gaddarca muamelelere maruz bırakılıyor… Bugün bir insanlık ayıbının yüzümüze vurduğu gündür!

Bu öyle bir ayıp ki Meryem’in babasız dünyaya geldiğine inanan erkekler kadının yüceliğini, kutsallığını unutuyor!… Bugün bir ahmaklığın yüzümüze vurduğu gündür!

8 Mart dünya emekçi kadınlar günü aslında acı bir gün. Çünkü sadece bugün hatırlıyor çoğu aklı sefil zavallı: “Cennet anaların ayağının altındadır”  sözünün anlamını… Kendi inandığı din bile böylesine yüceltirken kadını maalesef çoğu sefil zavallı sırf seviyorum diyerek alıyor sevdiğinin canını! Çünkü sadece bugün hatırlıyor çoğu aklı sefil zavallı: kıyafetler ile kıskançlık ile önce zihnindeki tecavüze bir kılıf aradığını!… Bugün bir deliliğin yüzümüze vurduğu gündür!

İşte böylesi bir zamanda yeniden doğuyor küllerinden kadınlar! Kadınlar ve yarınlar! İşte bu bilinç bir umut ışığı olarak can buluyor bizlerle! Şarkılarımıza, şiirlerimize, portrelerimize, köprülerimize, caddelerimize, kıyafetlerimize ilham oluyorlar güzellikleriyle… Tıpkı doğaya can veren bir ağaç, bir çiçekmişçesine… ilhamdan öte artık kendi elleriyle diziyorlar tuğlaları yükselen geleceğin temeline! 

Kadın erkeğin yarısıdır, erkek de kadının! İnsana vücut bahşedilmezden önce ışıldayan ruhların dünyevi kılıfıdır sadece beden! Kadın sadece anne, eş, kardeş değil… Kadın doğadır! Besleyen, büyüten… Öyleyse; bunu bilen herkes için, bu günün değerini anlayan herkes için hüznün geride bırakıldığı bir gün olsun bugün!

8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun!

“Kadınlarını geride bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur!”- Mustafa Kemal Atatürk

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.