Dinamitten tırtıla..

Dinamit’i icad eden kişi (Alfred Nobel) aslında yaptığı şeyin ne derece tehlikeli olabileceğini düşünmüş müydü bilemiyorum. İlk yıllarda dinamit sadece tüneller ve yollar açmaktaydı. Bugün bu yollarla beraber hayat hızlandı ve teknoloji gelişmiş savaş teknolojilerine dönüştü…

Günümüzde gelişen teknoloji insanlığın önünde devasa yollar açmaya devam ediyor. Yıllar sonra insanların bedenine yerleştirilecek robotlar hastalıklı hücreleri yok etmekte kullanılabilecek. Tabii biz görür müyüz bilemiyorum. Elbette kullanım amaçları öncelikli olarak “tıp” bilimi olacaktır veya bu şekilde lanse edilecektir. Fakat ya sonrası? Sonrasında “izle çekirge” modunda minik ufakcık tefecik içi dolu turşucuk robotcuklar…

 

Gelişen teknoloji öyle bir hal aldı ki yakın gelecekte ne kadar güvenli olacağımız sorusunu soruyorum kendime:

Bugün Robot tırtıl ile ilgili haberi shiftdelete.net sitesinde okudum. Burayı tıklayarak siz de okuyabilirsiniz.

Ardından bir de buradaki nanorobotlar yazısını okumanızı öneririm: http://www.robotpark.com.tr/blog/tum-robot-tipleri/nano-robotlar/

Sizin de sürekli tekrarlanan rüyalarınız var mıdır? Benim var. Bir süredir sürekli yürüyen ölüler, zombiler ile ilgili tekrarlanan kabuslar görüyorum. Onlar beni kovalıyor ben onlardan kaçıyorum falan. Neyse ki galip geliyorum. Bu kabusların nedeni gerçekten bu tarz filmleri, bilgisayar oyunlarını (Bkz. Resident Evil vb. gibi oyun ve filmleri) gerçekten ilgi çekici buluyor ve izliyor olmam olabilir elbette.



YouTube üzerinde geçtiğimiz günlerde bir video izledim. Gördüğüm kabuslar nedeniyle gizemli videolara bakarken buldum bu videoyu. Bugün yukarıdaki Robot Tırtıl haberini okuduğumda ilk aklıma gelen de ilk olarak bu video oldu. Aşağıdaki videoda belirtilenlerin gerçekleşmesinin hiç de uzak olmadığını düşündüm ve oldukça ürkütücü buldum bu durumu. Bakalım siz ne düşüneceksiniz? Cevabınızı duyar gibiyim. Sanırım haklısınız, bu tür korku filmlerini izlememek belki de en iyisi…

 

http://www.bilgiustam.com/dinamitin-bulunusu-alfred-nobel/

 

 

 

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.