Sıyrık diyip geçmeyin!

“Kedi … görmüş yara sanmış!” denir ve geçiştirilir genelde. Bu sözü duyan kişi de başını önüne eğip uzar hafiften. Ama bu gün web de karşılaştığım haber durumun hiç de “öyle olmaması gerektiğini” gözler önüne seriyor. Eline ufak bir kıymık batsa, hafif bir öksürsen temkini elden bırakmayacaksın diyor bağıra bağıra…

NG adlı belgesel kanalında bir belgesel izlemiştim. Adı “muhteşem canavarlar” gibi bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Adamın biri kalkmış öldürme ve zarar verme becerisi en güçlü küçük yaratıkları incelemiş. Bunların arasında en çok tüylerimi ürperten yaratık insanın idrar kanalından cinsel organına yerleşen ve çıkartılması pek mümkün olmayan küçük bir canlıya aitti. Şimdi adını anımsayamadığım bu canlıyla karşılaşmamak için alınacak en iyi önlem su kenarına su dökmemek. Çünkü bu canlı bir su birikintisine (bir göle, denize) küçük su dökerken (ehe ehe, bizlerin bir diğer tabiriyle küçük abdestini yaparkene) kişinin cinsel organına yerleşiveriyor. Iyk!

 

Bu gün okuduğum haberdeki canlı da küçük bir sıyrık ile oluşan yaraya yerleşen etcil bir bakteri. Bu bakteri habere göre 3 haftada üçüncü kurbanını almış. Haberi Hürriyet gazetesi web sayfasında okumak için burayı tıklayın.

Ne diyelim temkini elden bırakmamakta fayda var. Sakın ha çocuğunuza “amaan kedi çü…nü görmüş yara sanmış” falan gibi abuk cümleler kullanmayın. Zira ç.. diyip çocuğun ahlakını da bozmamak lazım! Benden söylemesi…

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.