Outlook da otomatik tamamlama adres listesi

Outlook kullanan pek çok kullanıcının yanlış yaptığı bir şey var. O da otomatik tamamlama adres listesini bir adres defteri gibi kullanmak…

Malesef iş hayatımda sıklıkla karşılaştığım sorunlardan biri de bu adres defterinin yedeklenmesi ve geri yüklenmesi ile ilgili oluyor. Otomatik tamamlama özelliği aslında kullanıcıların işini kolaylaştıran bir özellik. Bir mail gönderirken kime alanına yazdığınız adresler otomatik olarak kaydedilir ve kullanıcı o adresin ilk harfine tıkladığında daha önce yazdığı adres listelenir. Bu gayet iyi güzel ancak kullanıcının outlook profili değişir ya da silinirse sorun bu durumlarda ortaya çıkıyor. Ve ilgili dosyayı ayrıca yedeklemek gerekiyor…

Otomatik tamamlama özelliği ile ilgili daha fazla ve daha doğru bilgiyi Microsoft un sitesinden burayı tıklayarak. alabilirsiniz.

Adres defteri oluşturmak ve yönetmek için doğru olan yöntem Outlook taki Kişiler alanını kullanmaktır. Burada kişilerinizi kaydeder, değiştirirsiniz ve bu kişiler için Dağıtım listeleri (gruplar oluşturabilirsiniz).

Diyelim ki Otomatik adres tamamlama özelliği kullanıyoruz ve yazdığımız adres yanlış ve değiştirmemiz gerekiyor. Bu durumda burada anlatılan işlemleri yapmamız gerekiyor.

Bu konuda bir fikriniz mi var?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.